A Béke súlya?
2016. április 04. írta: wootsch

A Béke súlya?

 

Egy

Ezt olvastam most az index.hu-n és idemásolom: „Hétfőn tovább folytatódtak a harcok az azeri és az örmény hadsereg között Hegyi-Karabahban. Csak a mai napon eddig hatan haltak meg a hivatalos közlések szerint az 1991-ben Azerbajdzsántól elszakadó, főként örmények lakta területen a már három napja tartó harcokban, írja az AFP „.

 

Kettő

Van az az érzés, amely súlya alatt meggörnyedünk. Van, hogy súlyos a csönd. A felelősségnek is iszonyú, fejet, hátat görbítő súlya lehet. Sokszor roskadozunk a felelősség súlya alatt. A földnek, amelyen állunk, annak is súlya van, ezért mondjuk talán azt, hogy „legyen néki könnyű a föld”. Súly. Nehézkedés. A test és a testetlen. A súly mérhető. A barátságnak abban a régi, gyönyörű filmjében, a Füstben (Wayne Wang, 1995) Paul Benjamin az író (William Hurt) elmeséli, hogyan mérte meg fogadásból Sir William Raleigh, I. Erzsébet királynő kalóza a füst súlyát. Így: rágyújtás előtt lemérte a szivar súlyát, majd rágyújtott és a hamut óvatosan a mérleg serpenyőjébe verte. Aztán lemérte a hamuval együtt a szivarcsutkát is. A két mérés kiadta szám különbsége volt a füst súlya. …

 

Hogyan mérjük meg a béke súlyát?

A bejegyzés trackback címe:

https://wootschp.blog.hu/api/trackback/id/tr368566538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása