Utolsó kommentek:

akawa 2018.11.22. 16:31:41

Egy-két axióma: Magyarország mindig is célpontja volt az idegeneknek,ezer éve az.150 évig pusztította a török( azaz az iszlám,1.ez axióma) ),pusztították a svábok ( 2. axióma). Az elnéptelenedett területekre betelepítette Mária Terézia a svábokat ( axióma ez is ),eltereltette a Dunát,szellemi károkat okozott a magyarságnak stb.stb. Beszivárgó migránsok - szerbek,románok,horvátok,svábok- megváltoztatták a magyarság arculatát.( Hány nem magyar király,vezető volt itt??)-------- Lényeg: van ebben az országban kb.1/3 szellemi felforgató,akik NEM magyarok és azok sem akarnak lenni.Most csapongok:a sváb az angol és egyéb gyarmatosító népek cégeinek a kezében van a MAGYAR közvagyon! Kirekesztés,rasszizmus .... megeszi a moslékzabáló e kifejezéseket.Most ez megy. Régen Lenin-képet vitt ( vagy az apuka ) május elsején. Sajnos nagy baj,hogy a kormány megengedi az utcafoglalást a németeknek,sváboknak. Ezek a népek nem tudták megvédeni kultúrájukat,föloldódtak a liberális káoszban,és most idehozzák szemléletüket,szavazni fognak és tönkreteszik ezt az országot is.Pénz azért nincs itt mert NEM magyarok vezették az országot. ( rákosi,kádár 70 év!!) Banánfát nem lehet az északi sarka ültetni. 1000 éves beduin törzsek stb. nem illeszkednek be. Utópista marhaság.Holnapután a jónép "megmondó emberei" más retorikát folytatnak. Én azt mondom: itt magyarföld van,akinek nem tetszik menjen el innen.( enni-inni be lehet jönni,de azután haza kell menni )

Bejegyzés: Magyarország átjáróház, nem bevándorló-ország

Lusuka 2018.06.27. 18:15:56

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/

Bejegyzés: Szó-selfie, háttérben focival

jabbok 2018.06.22. 19:43:25

"a „jó kormányzás” a következő alapvelveken nyugszik: a nyitottság, a részvétel, az átláthatóság, az elszámoltathatóság, a hatékonyság, a koherencia. A jó kormányzás a bizalomra, a különböző és társadalmi szereplőket is bekapcsoló együttműködésre, átlátható és könnyen megmagyarázható, mindenki által érthető működésekre épül."

Ez elég naív (vagy elfogult) megállapításnak hangzik

az iraki háború után, amikor kiderült, hogy sem mozgó vegyi laborok, sem más hasonló nem létezett, mégsem hullott egyetlen fej sem a döntést meghozók közül;

a dízelbotrány vagy a Siemens korrupciós botrányhulláma után, ahol senki nem hiheti komolyan, hogy a német kormányzat szintjén erről senki nem lenne számon kérhető;

azután, hogy egy kölni szilveszteren többszáz nőt bántalmaznak, és ez hetek múlva, kizárólag a közösségi médiából derül ki -

és még sorolhatnánk...

Bejegyzés: Kormányunk és az ő kihívásai: egy és más a magyar kormányról

jabbok 2018.06.22. 14:48:23

Ez is több szempontból érdekes megállapítás:
"Egy sikeres, eredményes és érvényes választás után egy demokráciában – úgy gondoljuk -, elvárható lenne, hogy az élet a maga medrében megyen majd tovább. Tudomásul vesszük az eredményt, élünk vele, berendezzük az életünket az ismeretében, alkalmazkodunk. Miért van az most, hogy a bizalmatlanság perzselő melege süt ki a magyar média-felületekről?"

Egyrészt, hogyan lehetséges, hogy "a magyar médiafelületekről" ez süt - miközben állítólag diktatúra és a média felett teljes kormányzati ellenőrzés van?

Másrészt, meglehetősen érdekes mondjuk a német kormányalapítás és utóélete, vagy az amerikai (nem csak a legutóbbi!!!) választások után hónapokig, vagy akár évekig felmerülő legitimációs viták mellett azt állítani, hogy "Egy sikeres, eredményes és érvényes választás után egy demokráciában – úgy gondoljuk -, elvárható lenne, hogy az élet a maga medrében megyen majd tovább." Nem?

Bejegyzés: Kormányunk és az ő kihívásai: egy és más a magyar kormányról

jabbok 2018.06.22. 12:43:40

Sokminden tárgyilagosan vitatható ebből a bejegyzésből... Hogy egy fideszközeliséggel nem vádolható forrást jelezzek:
index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/05/16/zavecz_felmeres_valasztasok_utan_kozvelemeny-kutatas_fidesz_ketharmad_migransozas/
„Május első hetében, egy hónappal a választás után az Index megbízásából a Závecz Research közvélemény-kutatást készített a választópolgárokat reprezentáló mintán arról, hogy mit szólnak a választás eredményeihez.
A szavazópolgárok vegyes érzelmekkel fogadták a választás végeredményét: 43 százalékuk örült annak, hogy megint a Fidesz nyert, 40 százalékuk viszont azt szerette volna, ha a kormánypárt ezúttal veszít. A választástól távol maradók bő egyharmada ((>33%)) pozitívan viszonyul a Fidesz győzelméhez, közel háromtizede ((<30%)) negatív érzésekkel fogadta azt, nagyjából négytizedének viszont nincsen kialakult véleménye.”

„A Fidesz-szavazók leginkább azért szavaztak a Fidesz-re, mert nekik
A FIDESZ-KORMÁNYOK EDDIGI INTÉZKEDÉSEI KEDVEZŐBBEK VOLTAK, MINT A KORÁBBI KORMÁNYOK INTÉZKEDÉSEI.
Erre a szempontra ötfokú skálán 4,6-os értékkel fejezték ki egyetértésüket."

Bejegyzés: Kormányunk és az ő kihívásai: egy és más a magyar kormányról

agarik 2018.04.15. 10:22:27

#1 pont letojom kire nemszavaztak

#2 pont letojom mik voltak a "szabályok" (segítek: nem voltak szabályok, a fideszkdnp illeálisan működő párt megszavazta saját magát, 8 éve azt csinálja)

#3 és ha levesszük azokat a pártokat akiknek semmiféle szavuk nem lesz a kormányzásban, akkora fideszkdnp 100%-ot kapott. Ki nem fossa le? Nem az volt a kérdés hogyan szűkítsem kedvem szerint a statisztikát, hanem hogy hány %-al nyert a fideszkdnp.
A cikk konkrétan ezt az értéket emlegeti: " A Fidesz, a leadott szavazatok kb 31%-ával impozáns többséget szerzett a Parlamentben."

Ha a leadott szavazatokat nézzük, akkor valóban kiesnek a nemszavazók BIZONYOS ÉRTELEMBEN. Ők ugyanis NEM szarták le a demokráciát, hanem éltek vele.
Aki leszarta a demokráciát, és 8 éve leszarja, az a fideszkdnp. A demokráciában megteheted hogy nem mész el szavazni.
Naszóval, ha azt az értéket keressük ami az urnákba berakott szavazatok aránya, akkor a a be nem jutó pártokszavazatai és az érvénytelen szavazatok is játszanak.
Ebben az esetben a fideszkdnp aránya valóban nem egyharmad, bár értelmezhető a nemszavazás is leadott szavazatként (senkit nem támogat, el sem megy). Viszont még mindig nem éri el az 50%-os sem. 49.34%-uk van úgy.

Bejegyzés: Hová állnak most belgák, balgák ... a magyarok országában?

Alick 2018.04.15. 09:25:03

@William Kidd: Ha az érvénytelen szavazattal jogilag gyengíteni lehet a nyertes legitimitását, többen mennének el szavazni.
Ugyanakkor akik elmennek szavazni, jórészt alulinformáltak és érzelmi alapon döntenek (oké, az ember nem racionális lény, 80-90 %-ban úgyis érzelmi alapon dönt).

Bejegyzés: Hová állnak most belgák, balgák ... a magyarok országában?

Alick 2018.04.15. 09:20:31

@-JzK-: "Egy tisztán arányos választási rendszerben, olyanban, mint pl. Hollandiában van"

Hollandiában csak pártlistás szavazás van, ez az arctalan rendszer kizárja a személyes képviselet elvét, így csak arctalan zombihadseregekre lehet szavazni. Szerintem éppen a pártok szerepét kellene gyengíteni, megszüntetni a pártlistákat és helyette bevezetni a több jelöltre való szavazás lehetőségét.

A jelenlegi magyar rendszer valóban nem lineáris, ugyanakkor a kormányképes, koherens erőket támogatja. Ha az ellenzék képes lett volna közös listát állítani, le is váltották volna orbánékat.

Bejegyzés: Hová állnak most belgák, balgák ... a magyarok országában?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.15. 08:58:00

A nép nem akar ballib országrontást. Ezt az akaratát szabadon, demokratikusan is kinyilvánította. Törődj bele te is.

Bejegyzés: Hová állnak most belgák, balgák ... a magyarok országában?

William Kidd 2018.04.15. 08:51:08

@agarik: Azok akik nem mennek el szavazni, azok leszarjak a demokraciat, nem elnek az allampolgari jogukkal, ok nem jatszanak a tortenetben. Sosem ertettem mindek hivatkoznak erre a mob tomegre, kutyat nem erdeklik.

Bejegyzés: Hová állnak most belgák, balgák ... a magyarok országában?

Visceroid 2018.04.15. 08:18:58

@arabok balrol: "minden idők legnépszerübb választása után derül ki, h van akinek nincs képviselete..."

:DDDDDDDDDD

Igen, most éppen azt kell elfelejteni, hogy rekordrészvétel volt. A libbantaknál mindig ki kell hagyni valamit a képből, mert különben nem érzik eléggé, hogy hülyére vették az embereket.

Bejegyzés: Hová állnak most belgák, balgák ... a magyarok országában?

Ménár Atya 2018.04.15. 07:54:08

Sajátos baloldali matematika.
Vegyük a választók teljességét, a fideszre szavazók ebből 31% 69 meg az ellenzék.
Persze ez több sebből is vérzik, főleg, hogy ilyen alapon az mszp soha nem kormányozhatott volna, mert hasonló volt a helyzet csak fordítva.
Persze ez is marhaság, mert aki nem szavazott, az automatikusan nem lesz sem ellenzéki, sem kormánypárti, csak viseli a következményét annak amiért nem tette le a voksát valahova.
Ez amolyan önámítás, mint ahogy az is, hogy az ellenzék számszerűen többen volt.
Csak annyi a baj ezzel, hogy nem indult olyan nevű párt, hogy "Ellenzék", így viszont meg sem közeltik az egységes szavazásban a fideszt.
Hát ezek a tények elvtársak, hiába megy a hazudozás, meg a matekozás, az csak egy világos törvényrendszer megmástása akar lenni.

Bejegyzés: Hová állnak most belgák, balgák ... a magyarok országában?

-JzK- 2018.04.15. 03:29:18

Vegyük innen az adatokat, aztán át az Excelbe: valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/orszlist.html

Összesen érkezett 5.731.821 db listás szavazat, ebben benne van minden nemzetiségi lista (37.532 db), kamupárt listájára adott szavazat, olyan pártok, amik nem érték el a bejutási küszöböt, stb. Ezeket le kell vonni, és csak azokat a listás szavazatokat alapul venni, amelyek a bejutási küszöböt megugrott pártokra érkeztek. Öt darab ilyen párt van: Fidesz, Jobbik, MSZP, LMP, DK. Erre az öt darab pártra érkezett összesen 5.311.970 db szavazat, úgy hogy az összes érvényes listás szavazatból levontuk a nemzetiségi listás szavazatokat, valamint összesen 382.319 darab olyan szavazatot, amely annak következtében elveszett, hogy ezek a pártok nem érték el a bejutási küszöböt, amely minden országban van. Az elveszett szavazatok közel 82%-a Kétfarkúakra, a Momentumra vagy az Együttre érkezett. Nyilvánvalóan kamupártok összesen 35.130 listá szavazatot kaptak.

Lássuk hogyan alakulnak a pártlisták egymás közti szavazati arányai a bejutó pártok közül:

Fidesz: 53,17%
Jobbik: 20,57%
MSZP: 12,85%
LMP: 7,61%
DK: 5,80%

Egy tisztán arányos választási rendszerben, olyanban, mint pl. Hollandiában van, mandátum kiosztás szempontjából ez a következőt eredményezné:

Fidesz: 106
Jobbik: 41
MSZP: 26
LMP: 15
DK: 11

Ezzel a 106 képviselővel a Fidesz egy holland típusú rendszerben is kényelmes abszolút többséget élvezne a 199 fős parlamentben, és csak a Jobbikkal karöltve lehetne kétharmada.

Bejegyzés: Hová állnak most belgák, balgák ... a magyarok országában?

-JzK- 2018.04.15. 03:06:44

Az választók 85%-a nem az MSZP-re szavazott, a választók 95%-a nem a DK-ra, 93%-a nem az LMP-re... ezt így le lehet folytatni. Ismertek voltak a játékszabályok a választások előtt, ők ezt elfogadták azzal, hogy elindultak. Vesztettek, most meg sipákolnak.

Mit mondtak a balosok 2006-ban a Kossuth térieknek? Hogy nyugodjatok bele, majd 4 év múlva próbálkozhattok. Paff.

Ha elindulsz egy versenyen, akkor az elindulás tényével elfogadod a játékszabályokat. Ha pályára lépsz, mint focista, elfogadod a FIFA által megalkotott szabályokat. Ha tudod, hogy meg van bundázva, nem lépsz pályára. Ha nem tudod elfogadni a játékszabályokat, nem indulsz el a versenyen.

Puzsér véleménye a választásról: www.youtube.com/watch?v=SEcWlgvd33I érdemes lenne megfontolni hisztizés helyett. Ha nyerni akartok, akkor nagyon rossz úton jártok. Ez egy ötéves tempója, miután kikap aputól sakkban, kifakad, lesöpri a táblát, "EZ CSAJÁÁS!!". Ja, meg biztos nyerő stratégia a Brexit meg Trump megválasztása óta az ellenfél szavazóinak sértegetése. Vidéki, meg proli, meg nyugdíjas. Biztos az ilyen ember legközelebb rátok fog szavazni, hogy bekerülhessen ebbe az elitklubba. Ja, úgyse fog.

Érdemes lenne 2002 és 2010 közti balos véleményvezérek szavait fellapozni, emlékszem jól, hogy Lendvai Ildikó hogy aggódott, hogy jaj Orbán "utcára viszi a politikát", akkor még a baloldal volt a "csendes többség", és Orbán volt a gaz ugribugri, aki nem akarja tudomásul venni az eredményt. Hídlezárás is lesz?

Tóta W. írja 2006-ban:

"Demokráciában nincs forradalom. Választás van. Ha valami nem tetszik, akkor nem az a módi, hogy felborítjuk a villamost, hanem elmegyünk szavazni. Aki itt felborítja a villamost, lezárja a hidat meg felborogatja a kukát, az nem forradalmár, hanem bűnöző, huligán, söpredék. Működő demokráciában az ilyennek baja eshet. Ha mégis sikerrel jár, akkor meg puccsista, akit illik lebombázni. Persze elképzelhető annyira hülye puccsista, akit nem kell bombázni, mert magától nekimegy a holnap üvegajtajának, és felkenődik rá, mint egy krumplibogár.

Fogsz kapni egy szép nagy szavazólapot. Megkeresed rajta a gazdit - Isten ajándékát -, beikszeled, és húzol haza. Szépen kivárod a végeredményt, aztán vagy csóválod a farkad boldogan, hogy mégis tiéd a gondnoki állás a székházban, vagy tudomásul veszed, hogy bukta. Utána még ki lehet menni az utcára örvendeni vagy búslakodni, újabb síkidomokat alakítani, egy kis dombra lecsücsülni."

index.hu/velemeny/glossza/puccser/

Az értékelhető listás szavazatok, ha levesszük a be nem jutott pártokat, egymás közti arányban számolva

Fidesz: 53,72%
Jobbik: 20,33%
MSZP-P: 12,88%
LMP: 7,24%
DK: 5,82%

Tehát egy tisztán arányos rendszerben is 107 parlamenti mandátuma lenne a Fidesznek, amely abszolút többséget jelent a 199 fős parlamentben.

g7.24.hu/allam/20180411/az-adatokbol-ugy-tunik-nem-tortent-rendszerszeru-valasztasi-csalas-vasarnap/

index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/13/csalasgyanu_valasztas_statisztika/

A határon túli magyarok szavati jogának megvonását csak azzal a feltétellel és csak azon az alapon tudnám elfogadni, ha egyúttal kizárnánk mindenkit, aki nem adózik ide: segélyből-családi pótlékból élő inaktívak, nyugdíjasok, Londonban mosogató bölcsészek, egyetemi előadások helyett romkocsmában üldögélő, ráérő laza egyetemisták. Mondjuk csak az szavazzon, aki évente legalább 500e forintot befizet a magyar államnak jövedelemadóként, akár SZJA, akár KATA, akár osztalékadó, stb. formájában. Nem sokat mondtam, hamar lemenne az aktív választójoggal rendelkező emberek száma úgy két-hárommillió emberre, de legalább csak azok szavaznának, akinek a tárcájából megy a buli. Biztos vagy benne, egy ezen választói kör esetében többsége lenne a ballibnek? Hát én erről nem vagyok meggyőződve.
Minden más esetben ez sima gyurcsányista huszonhárommilliórománozós alapon működik.

Pl. a segélyből-családi pótlékból élő inaktívak konkrétan kárt okoznak ennek az országnak, hiába érvelnek azzal, hogy de ÁFA-t viszont fizetnek, ha maga a teljes bevételük az államtól van. Ha én adok neked 100 forintot és te 27-et visszaadsz, akkor te nálam még mindig 73 forint mínuszban vagy. A határon túliak viszont ugyan nem fizetnek ide adót, tb-t, de nem is kapnak a magyar államtól se segélyt, se családi pótlékot, se gyes-t, se nyugdíjat, tehát nekik konkrétan nulla az egyenlegük, az állam által eltartottaknak meg mínusz hetvenhárom.

Ha valóban úgy gondolták az ellenzéki pártok, hogy a választás nem megnyerhető méghozzá azért nem, mert nem szabad, nem tisztességes a választás szabályzata, miért indult el kétszer is rajta (14-ben is ezen törvény alapján zajlott a választás)? Akkor bojkottot kellett volna hirdetni, és felhívni a hazai és a nemzetközi közvélemény figyelmét, hogy héé, egyetlen ellenzéki párt sem indult a választáson, 100%-ot a kormánypárt kap. Végül kénytelen lett volna tárgyalni végül, mert nem engedhet meg ilyen bélyeget.

Bejegyzés: Hová állnak most belgák, balgák ... a magyarok országában?

agarik 2018.04.15. 00:19:12

@Lehetnék én is: Ha jól nézem a linkedet, az még az 50%-ot sem éri el. Konkrétan 49.34%.
És ez nem a választók aránya, hanem az érvényesnek számított szavazatok aránya.

Az igazság az, hogy a részvételi arány pedig alig 68.13% volt, azaz 31.87% elsem ment szavazni, tehát ők nem választottak meg senkit.
68.13%-nak a 49.34%-át kaptaa fideszkdnp, ami tehát a teljes szavazók 33.61%-a.

Ami kerekítve bizony az országnak alig harmada.
Ha ebből levonjuk a választási csalásokat, számonkérjük a törvénysértéseket, valamint az emberi jogok megsértéséért felszámoljuk az azt minden szinten megsértő pártokat,akkor azt kapjuk, hogy a fideszkdnp nemhogy el sem indulhatott volna a választásokon, de tagjainak legtöbbje börtönben kéne üljön és melyik nem, annak is örökös eltiltása lenne közhivatal viselésétől.

Bejegyzés: Hová állnak most belgák, balgák ... a magyarok országában?

2018.04.15. 00:18:09

"A Fidesz, a leadott szavazatok kb 31%-ával impozáns többséget szerzett a Parlamentben." - hát ha annyi eszed van, hogy a fészbukról tájékozódsz, akkor ilyen hazug faszságokat nyalsz be... és meg is mutatod ország-világnak, mennyi eszed van (vagy mennyire vagy rosszindulatú)

add mán össze hülyegyerek az összes parlamentbe jutott párt szavazatait és hasonlítsd össze a fideszre érkező szavazatok számával

Bejegyzés: Hová állnak most belgák, balgák ... a magyarok országában?

agarik 2018.04.15. 00:11:19

Egy módon tudsz odaállni a hangoztatott értékeid mellé: fegyverrel.

Golyót, bombát, kézigránátot rájuk.
Ennyi maradt a demokráciából.

Bejegyzés: Hová állnak most belgák, balgák ... a magyarok országában?

Gleccsertetű 2018.04.14. 23:37:24

hát ez pech. más: tagáról meg 1ghostról, morphoról, high up-ról vagy nagyhohohoról tud valaki valamit?

Bejegyzés: Hová állnak most belgák, balgák ... a magyarok országában?

arabok balrol 2018.04.14. 22:40:35

Ááásít

minden idők legnépszerübb választása után derül ki, h van akinek nincs képviselete...

miva?

Bejegyzés: Hová állnak most belgák, balgák ... a magyarok országában?